LG GP08NU
DVD R/RW mechanika - Externí mechanika - LG - DVD-RW - externí - USB Stylová externí DVD mechanika k notebooku Vlastnosti: • Tenký design • Kompatibilní se všemi formáty CD a DVD • USB 2.0 rozhraní Operační systém • Windows Vista™ •... více »
od 1 130 Kč
Přidáno: 25. prosince 2011
- Design
- Rychlost vypalování a čtení
- Nepotřebujete ext. Napájení
- Trochu dražší ve srovnání s desktop
Mechaniku si před několika týdny pořídil a kamarád a mne ji půjčil, chtěl jsem si udělat srovnání s moji integrovanou. Zkoušel jsem rychlost instalace jednoho Cd, v obou případech se rovnalo o stejný výsledek, pouze při připojení externí mechaniky jsem měl o několik watů větší spotěbu, což je u notebooků dosti znát. Mechanika má jednu velikou výhodu, nepotřebujete k ni žádnou externí přípojku, veškerý proud si totiž bere z notebook/počítače. Pokud si ji chcete koupit k notebooku, učiňte tak, protože podle mne nabízí nejlepší poměr cena/rychlost/design. Ale do desktopových počítačů se mnohem více vyplatí koupit normální SATA mechaniku, která dosahuje rychlosti o mnoho vyšší, hlavně při mnohem nižší ceně. Tato mechanika je pouhou alternativou, kdybyste měli všechny SATA/PATA/ATA porty plné disků nebo jiných mechanik. Pokud bych v notebook neměl mechaniku a potřeboval bych ji, koupil bych právě tuto.
- podpora snad všech formátů dvd a cd
- krásný vzhled a design
- cena - poměr kvalita
- rychlost vypalování
- hmotnost
- je přenosná
- větší rozměry než jsem čekal
Mechaniku LG jsem si pořídil asi před dvěma měsíci a jsem s s ní naprosto spokojený. Splňuje moje požadavky k mobilitě, designu, funkčnosti a rychlosti. Co se týče technických parametrů, plně dosahuje uvedených ve specifikaci, takže nemá smysl je sem znovu vypisovat, ale co bych rád uvedl, jsou praktické zkušenosti s rychlostí mechaniky. Mechaniku využívám výhradně připojenou k notebooku Acer Aspire One a třeba ripování 15-ti CD skladem zabere něco kolem osmi minut, což je vynikající výsledek (i při srovnání s běžnou mechanikou v desktopu; pokud by měla vyšší rychlost, byla by stejně tak jako tak omezena rychlostí ripovacího softu, resp. řízením ripovacího procesu). Na jedno netbookové nabití vypálí až dvanáct DVD. Mechanika je napájena z dvou USB portů, ale hned druhý týden jsem vlastní nešikovností přišel o dodávaný kablík, takže jsem připojil klasický micr-USB kabel a mehanikapracuje jako divá, pravda, má trochu nižší rychlost, ale s tím se musí počítat. Možná, že bych uvítal USB kablík dodávaný v bílébarvě, ale to je jen takové rýpání. Docela se mi zamlouvá i štíhlý design mechaniky a její solidní vnitřní uspořádání výsuvného šuplíku, na jaký jsme zvyklí u notebookové mechaniky. zařízení je dodáváno i s poměrně bohatým softwarem, otázkou pak je, kolik z toho opravdu budu potřebovat a kolik nemilosrdně odinstaluji. Závěrem: mechaniku doporučuji pro její přenosnost a mobilitu, energetickou nenáročnost, snadnou obsluhu a dokonalý design.
- Adekvátní cena
- Ideální pro netbooky, nebo menší notebooky bez mechaniky
- Pomalejší než SATA mechanika
Tuto mechaniku si před několika dny koupila moje sestra, protože ji přestala fungovat její v notebooku a místo toho, aby ji vyměňovala, zvolila tuto variantu. Na chvíli mi ji půjčila, takže jsme měl možnost ji vyzkoušet. Mechanika je pochopitelně pomalejší než levnější SATA mechaniky, ale na rozdíl od nich nepotřebuje, žádné napájení, stačí USB port. Přesto se mi poprvé na počítači podařilo rozeběhnout vypalování z jedné mechaniky přímo na druhou a nikoliv přes vyrovnávací paměť, kde se kvalita obrazu nebo zvuku dosti zhoršuje. Nejsem inženýr, ale odhaduji, že vývoj externích DVD mechanik bude hlavně přes eSATA porty nebo USB 3.0.
DVD RW je trochu pomalejší, přesto ji mohu doporučit každému, kdo z jakéhokoliv důvodu nezvolí mechaniku interní.
- Moderní zaoblený vhled
- Cenově dostupná vypalovačka
- Štíhlé tělo
- Přehrává a vypaluje jak CD tak DVD disky
- Vůbec nic jsem nenašel
Tato moderní vypalovačka datových disků se hodí jak pro notebooky tak stolní počítače. Ocení ji zejména uživatelé netbooků které nemají vestavěnou optickou mechnaniku - externí zařízení je pro ně pak ideálním řešením. Se samotným počítačem se propojuje díky USB kabelu - kompatibilní s USB 2.0. Pak už Vám nic nebrání ve vypalování případně zálohování vašich dat. Díky malým rozměrům se vejde do vaší tašky na notebook takze mechaninu můžete nosit neustále při sobě. Energeticky je velmi nenáročná protože si vystačí pouze s USB propojením. Vypalování na této optické mechanice lze srovnat se starší vypalovačkou v počítači. Není vůbec špatná jen rychlost vypalování je pomalejší. Čtení disků je bez problémů. Mohu doporučit.
Zobrazuji 1 - 7 ze 7 recenzí